Meldnummer bij overlijden (24/7) of informatie: 06 - 37 38 47 07

Grafmonument

Het meest duurzame alternatief is om geen grafmonument te plaatsen of slechts een kleine aanduiding op het graf van hout. Het plaatsen van een gedenkteken, het planten van een boom in eigen tuin, in daarvoor aangelegde bossen kan een bijzonder en mooi alternatief zijn. Op sommige begraafplaatsen is het mogelijk om een natuurlijk grafmonument in de vorm van planten van een boom of struik te plaatsen.

Wilt u toch een grafmonument plaatsen, dan is kiezen voor zwerfkei, gerecyclede grafstenen of een duurzaam houten grafmonument de meest duurzame. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

Een grafmonument van hout

Een goed en natuurlijk alternatief voor een stenen grafmonument is die van hout. Het bedrijf Wederlicht biedt bijvoorbeeld unieke duurzame oplossingen als grafmonumenten en werkt met milieuvriendelijke duurzame boomstammen. Het monument is prachtig vormgegeven en iedere stam is uniek. Het zachte hout van de boomstam zorgt net als het zonlicht voor een warme uitstraling. Het past in een natuurlijke omgeving en oogt bijzonder. Dit vormt een krachtige en troostrijke herinnering aan uw dierbare.

Grafmonument van zwerfkei

Het gebruik van zwerfkeien als grafmonument is zeer duurzaam. In het bijzonder wanneer deze uit de omgeving komen. Het is een goed alternatief voor natuursteen omdat er geen energie-intensieve processen nodig zijn voor de winning en bewerking van de stenen.

Geef een steen een nieuw leven

Bij een begrafenis kiezen de meeste mensen voor een natuurstenen grafmonument. Dit bestaat in de meeste gevallen uit graniet, dat in Azië gewonnen wordt. Deze monumenten hebben een indrukwekkend lange geschiedenis. Honderden miljoenen jaren geleden zijn zij door de natuur gevormd. Echter worden deze stenen na verwijdering van het graf vernietigd tot puin, wist u dat?
Lees verder.

Scroll naar boven